Dela din framtid

För att göra bra val, för oss själva och planeten behöver vi berättelser och tankar om den framtid vi vill ha. Vad kan vi avstå och vad är viktigt? Vad behöver vi förändra för att skapa en klimatsmart och rättvis framtid?

Nu kan Du hjälpa forskarna genom att dela din berättelse och dina tankar om framtiden med dem.

Om projektet

Utopiska berättelser är ett medborgarforskningsprojekt där skolklasser och allmänhet bjuds in till samarbete med forskare för att undersöka vilka förändringar vi är beredda att göra för en hållbar framtid. I projektet samarbetar klimatforskare och litteraturforskare för att undersöka livsstilsförändringar och deras klimatpåverkan.

Du kan hjälpa oss genom att svara på denna enkät som är öppen för alla från 15 år och uppåt. Genom att svara bidrar du till viktig forskning. Att delta är helt frivilligt. Ansvarig för undersökningen är Göteborgs universitet.

Projektledare är Camilla Brudin Borg vid Göteborgs universitet.

Läs mer om forskningsprojektet och om hur vi hanterar de insamlade berättelsernaSkriv din berättelse om framtiden!

Hur ser ett gott liv ut där du och planeten mår bra och där sådant du tycker är viktigt finns? Vad drömmer du om? Berätta om hur en sådan framtid ser ut?

Framtiden kan vara om 10 eller 50 år, kanske ännu mer – du väljer.Skriv eller klistra in en berättelse med
max 10 000 skrivtecken

Svara på frågan:

Finns det någon berättelse som du tycker skildrar livet som du vill att det blir i framtiden? Eller finns det någon berättelse som du tycker ska få inspirera framtiden?

Det kan till exempel vara en bok, film, teater eller sångtext, men den behöver inte handla om framtiden.

Motivera gärna varför du valde just den!

Lite om dig

Du kommer att vara helt anonym men vi behöver några uppgifter för vår forskning.
Observera att du inte ska skriva ditt namn eller annat som kan identifiera dig som person och att det är helt frivilligt att delta i projektet. Det går inte att återta inskickade svar och berättelser.